niedziela, 4 czerwca 2017

MAŚLANKOWA PANNA COTTA Z MALINAMI I PISTACJAMI.

I tak oto zawitał czerwiec. Nie wiem jak, nie wiem kiedy. Cieszę się strasznie bo to chyba mój ulubiony miesiąc, pełen truskawek, czereśni i czerwcowej bryzy morskiej. Nad morze o tej porze wyjeżdżamy co roku aby ominąć tłumy plażowiczów. W tym roku też się szykujemy i już nie mogę się doczekać, oby tylko pogoda nam dopisała. Ale na razie zapraszam Was na pyszną fit panna cottę, pełną malin i pistacji.



MAŚLANKOWA PANNA COTTA Z MALINAMI I PISTACJAMI
6 porcji

100 ml mleka
4 łyżeczki żelatyny
500 g maślanki
4 łyżki syropu z agawy
200 g malin
3 garście obranych, niesolonych pistacji


Mleko zagotować po czym zdjąć z ognia i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Mieszaninę wymieszać z maślanką, syropem z agawy oraz rozduszonymi za pomocą widelca malinami. Całość dokładnie połączyć po czym przelać do foremek. Na górze każdej foremki umieścić rozdrobione pistacje. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem wyjąć z foremek. Podawać ze świeżymi malinami.
SMACZNEGO!!!




1 komentarz:

DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE POZOSTAWIONE MIŁE SŁOWA:)

TOP